Stomatologie sector 6
Din moment ce bebelusii nu vin cu instructiuni, este important pentru un parinte sa afle tot ce poate despre ingrijirea celui mic, inclusiv a dintilor acestuia (cand vor aparea). In cele ce urmeaza va vom raspunde la cele mai comune intrebari pe care le are o noua mama legata de dintii primari ai unui copil.
Sunt dintii bebelusului importanti? Da! Exista multi parinti care prefera sa ii scoata dintele de lapte al copilului, in loc sa il plombeze, deoarece acesta tot va cadea la un moment dat. Dintii de lapte au un scop foarte important: ajuta copilul sa vorbeasca normal si clar si sa mestece natural. De asemenea, ei tin locul dintilor permanenti, pentru ca acestia sa poata creste asa cum trebuie.
Suzetele si biberoanele ii pot dauna celui mic? Conform medicilor dentisti, daca cel mic suge foarte mult suzeta, biberonul sau degetul de la mana, are sanse sa dezvolte anumite probleme dentare. Acestea pot fi mai grave daca totul se intampla si cand au aparut dintii permanenti.
Dintii unui bebelus se spala? Da, insa fara pasta de dinti. Puteti utiliza o periuta mic, cu peri foarte moi, pentru a indeparta placa si bacteriile. In loc sa puneti pasta de dinti, folositi o cantitate mica de apa. Acest lucru trebuie facut tot de doua ori pe zi.
Cand trebuie dus la un dentist din Drumul Taberei pentru prima data? Conform expertilor, un copil ar trebui sa faca prima sa vizita la denstist inainte de a implini varsta de un an. De aceea, va asteptam la www.plazadent.ro, clinica stomatologie sector 6 pentru controale si sfaturi suplimentare. Medicii dentisti de aici sunt pregatiti si in stomatologie pediatrica, deci puteti face o programare increzatori.
Cat de des ar trebui sa mearga copilul la dentist? Dupa ce a fost dus prima data, copilul ar trebui sa revina o data la sase luni pentru controalele periodice si detartraj. Pentru cauze speciale, dentistul va determina care va fi durata pana la urmatoarea vizita.
Cand apar dintii permanenti? Acestia vor incepe sa iasa cam pe la varsta de 7 ani si procesul va dura cam 4-5 ani, cu mentiunea ca maselele de minte pot erupe chiar si dupa varsta de 20 de ani.