Intretinerea preventiva a autoturismelor este cea mai buna modalitate prin care un sofer poate sa treaca cu brio de orice inspectie tehnica periodica, dar si prin care poate evita aparitia unor defectiuni care il pot trimite direct la service-ul auto. Bineinteles, in momentul in care tractorul rutier sau orice alt autoturism se confrunta cu anumite defectiuni, este, totusi, nevoie de ajutorul din partea unor specialisti in domeniu, insa sfaturile mentionate mai jos sunt utile pentru fiecare sofer care isi doreste sa previna aparitia unor probleme tehnice.
Astfel, inainte de a se prezenta la o statie ITP cu tractorul rutier, soferul trebuie sa aiba in vedere cateva aspecte importante, printre care sunt amintite si cele de mai jos.
Lichidul de racire si nivelul de ulei trebuie sa fie verificate constant
Intotdeauna trebuie sa fie respectate indicatiile producatorului cu privire la lichidul de racire si la nivelul necesar de ulei, astfel incat tractorul rutier sa functioneze in parametri optimi pe termen lung. In plus, se recomanda folosirea unor produse de inalta calitate, care nu vor afecta in timp starea pieselor.
Sistemul electric trebuie sa fie inspectat cu atentie
Bornele bateriei trebuie sa fie curatate si verificate regulat pentru o functionare ca la carte. De asemenea, luminile si becurile trebuie sa functioneze ireprosabil. Pentru o evaluarea amanuntita, oricine poate lua in considerare statia ITP din Sectorul 5, Beta ITP.
Statie ITP cu tractorul rutier | ITP din Sectorul 5 | BetaITP.ro
Sistemul de franare
Sistemul de franare capata un rol decisiv atat pentru sofer, cat si pentru ceilalti participanti la trafic, motiv pentru care trebuie sa fie intretinut adecvat si verificat cu regularitate. Cel mai important este ca discurile si placutele de frana sa fie intr-o stare ireprosabila. Daca soferul sesizeaza aparitia anumitor semne de uzura la nivelul componentelor, atunci trebuie sa se asigure ca le schimba imediat ce are ocazia. BetaITP.ro efectueaza verificari amanuntite prin intemediul echipelor bine pregatite de inspectori auto, astfel incat soferul sa fie informat corect cu privire la starea de functionare a propriului autoturism.
Cu alte cuvinte, inspectia tehnica periodica efectuata asa cum este recomandat din punct de vedere regulamentar poate salva vieti, oferind accesul de a participa in trafic doar autoturismelor care sunt perfect functionale.