Pana nu demult, dintii cariati care nu mai puteau fi salvati, dintii afectati de o boala dentara sau gingivala care necesitau extractie implicau un procedeu foarte dureros si deloc placut. Acum insa, cu ajutorul evolutiei tehnologice, extractiile dentare nu mai reprezinta o probleme. Iar un dentist bun poate executa o extractie de masea in doar cateva minute, fara durere. Anestezia locala isi face efectul in doar cateva minute iar pacientul se va bucura de o recuperare usoara si rapida. Cabinetul cabinetstomatologicsector2.ro isi asteapta pacientii cu cele mai bune servicii de extractie si inlocuire dentara.
Etapele unei extractii dentare | cabinetstomatologicsector2.ro
Prima etapa a extractiei dentare incepe chiar de acasa. Pacientul trebuie sa se pregateasca bine cu cateva ore si zile inainte, atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Pacientul trebuie sa evite consumul de bauturi alcoolice si de tutun cel putin 24 de ore inainte, sa trateze extractia dentara cu maxima seriozitate si sa se prezinte in cabinet fara teama.
Odata prezent in cabinet, pacientul va fi intampinat de un personal medical specializat, care ii va explica modul in care decurge operatiunea si solutiile pe care le are de inlocuire a dintilor lipsa. Inainte de extractie, pacientului i se va face o injectie care il va ajuta sa nu simta nimic. Intreaga parte ii va amorti iar in acest timp medicul va pregati instrumentarul necesar extractiei.
Dupa cele cateva minute are loc extractia dentara care in mod normal nu dureaza doar cateva zeci de secunde. In cazul molarului de minte, lucrurile sunt putin mai complicate iar pacientul are nevoie de copci si de o perioada de recuperare mai lunga. Extractia de masea este urmata de o perioada de cateva zile de vindecare a gingiei cand pacientul trebuie sa aiba grija la ceea ce consuma, dupa care medicul poate incepe lucrarea fixa, mobila sau procedura de implantare stabilita.