Numai cei care locuiesc la parterul unui bloc stiu sentimentul de frustrare pentru ca nu isi pot intinde rufele pe sarma. Acestea vor atrage atentia hotilor, curiosilor, persoanelor cu intentii rele, iar orice deschidere mai larga a geamului poate atrage dupa sine o intrare prin efractie, in cazul in care geamul nu este prevazut cu gratii. In baie rufele nu se usuca decat iarna, cand in casa este caldura, dar si atunci exista pericolul de a face condens. Vara, in schimb, rufele trebuie lasate la aer pentru a se usca. Oricat de repede ar dura acest proces, tot exista mici sanse pentru aparitia unor mici probleme.
Cea mai buna metoda de uscare a rufelor pentru cei ce locuiesc la parter este uscatorul de rufe. In cazul in care baia este prea mica sau nu isi doresc un dispozitiv electrocasnic mare suplimentar in locuinta, pot opta pentru o masina de spalat cu uscator.
Masina de spalat cu uscator aleasa trebuie sa aibe functii bune atat pe partea de spalare a rufelor, cat si pe partea de uscare a acestora.
Masina de spalat cu uscator trebuie sa fie incadrata in clasa energetica A, A+, A++ sau chiar A+++ daca utilizatorii isi doresc un consum mic de electricitate si de apa. In plus, capacitatea de incarcare a hainelor in masina de spalat precum si in uscator sa fie suficient de mare pentru intreaga familie, minim 5-6 kilograme la incarcare.
De asemenea, masina trebuie sa aiba o paleta destul de larga de programe automate de spalare dar si de uscare. Nivelul de zgomot sa fie mic, chiar daca nu sunt vecini dedesubt tot va deranja persoanele care locuiesc in casa. Viteza de centrifugare sa se incadreze intre 1000 si 1600 de rotatii pe minut si garantia sa fie de minim 24 de luni, pentru ca investitia chiar sa merite.