Anul ce a trecut a facut ca oamenii sa petreaca mai mult timp in casa, fapt ce le-a permis sa descopere noi carti bune de citit. In continuare, in 2021, pasionatii de citit ar trebui sa ia in considerare cateva carti pe care sa nu le rateze.
Cititul este esential in ziua de astazi, avand in vedere ca aceasta activitate este pe cat de recreativa, pe atat de esentiala pentru intelect.
Carti bune de citit pentru pasionatii de istorie in anul 2021
- Sapiens: Cele mai recente descoperiri, de Francois Savatier
Una dintre cele mai populare carti este Sapiens: cele mai recente descoperiri, scrisa de Francois Savatier. Este o carte care se adreseaza cititorilor pasionati de istorie, insa care nu au timpul necesar pentru a-si aprofunda informatiile.
Este publicatia care ofera in doar 140 de pagini detalii interesante despre aparitia omenirii. Desi explicita, este o carte destul de scurta, care prezinta evenimentele obiectiv si pe care cititorii o pot savura in cateva zile, pentru a intelege corect toate informatiile.
- Gulagul: o istorie, de Anne Appelebaum
O carte dificil de abordat de catre unii cititori, Gulagul: o istorie, scrisa de Anne Appelebaum prezinta evenimente infioratoare din trecut. Cartea surprinde etape sfasietoare care au avut loc in istorie, in Uniunea Sovietica: ce au fost oamenii nevoiti sa indure.
Este o carte pentru cei puternici, care pot primi astfel de informatii despre drama cumplita pe care a trait-o omenirea in lagarele de munca din Uniunea Sovietica.
Carti bune de citit | Recomandari de carti | Blog.PrintreCarti.ro
Recomandari de carti pentru cei pasionati de psihologie
- Cum ne tulbura mintea noile tehnologii. Dementa digitala, de Manfred Spitzer
Cu totii sunt astazi, fie ca recunosc sau nu, dependenti de instrumentele digitale care le usureaza viata. Cartea scrisa de Manfred Spitzer cuprinde toate efectele pe care tehnologia le are asupra adultilor si copiilor, deopotriva. Cititorii cartii vor intelege consecintele utilizarii necontrolate a dispozitivelor si care sunt problemele cauzate de acestea.
- Ipoteza fericirii: armonia dintre stiinta modena si vechea intelepciune, de Jonathan Haidt
In aceasta carte, Jonathan Haidt a asociat tehnicile psihologice utilizate de specialisti astazi cu cele regasite in comportamentul oamenilor din perioada antica. Autorul surprinde in scrierea sa masura in care stresul este si a fost intotdeauna influentat de evenimentele care au loc in societate.
Cartile de citit pot fi alese tinand cont de recomandarile specialistilor, asa cum sunt cei de la anticariatul Blog.PrintreCarti.ro. Dupa ce cartile sunt citite, tot ei trebuie contactati spre a le vinde publicatiile mai departe.