alimente sanatoase inima

Pe langa un stil de viata sanatos, oamenii trebuie sa stie ca exista anumite alimente sanatoase pentru inima care pot fi consumate fara moderatie.

Modul de viata modern, stilul de viata sedentar si stresul sunt cativa factori care afecteaza sanatatea inimii. De asemenea, cheagurile de sange afecteaza tot mai multi oameni.

Cum pot fi acestea evitate?

  • Afine

In general, se consuma sub forma de suc de afine. Dar se pot manca, de asemenea, boabe, uscate prin amestecarea lor in iaurt sau musli.

Beneficiile sunt recunoscute de secole. Indienii americani le foloseau pentru a-si trata ranile. Astazi se stie ca sunt eficiente in lupta impotriva infectiilor urinare. Dar sunt si foarte bogate in antioxidanti. Si acesta este un atu in lupta impotriva anumitor boli cardiovasculare.

  • Struguri rosii

Sucul de struguri rosii este bogat in antioxidanti si potasiu. Consumul regulat de suc de struguri este excelent pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange. In special, ajuta vasele sa se dilate prin promovarea eliberarii de oxid nitric.

Conform studiilor stiintifice, vinul rosu (in cantitati moderate) ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau (LDL) si la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL). Din toate aceste motive, este excelent pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

  • Pepene galben

Dulce si proaspat, pepenele galben este, fara indoiala, leguma verii. Provine din familia pepenelui verde si a castravetilor. Si, ca si ei, asigura hidratarea atunci cand este cald.

Dar asta nu este tot, deoarece pepenele este bogat in vitaminele A, B9 si C, in cartonoizi si in nutrienti fenolici. Este o sursa excelenta de beta-caroten (chiar mai mult decat morcovul). Toti acesti nutrienti sunt esentiali pentru o actiune antioxidanta eficienta pentru prevenirea bolilor de inima si prevenirea imbatranirii celulare.

  • Kiwi

Dupa cum se stie, kiwi este plin de vitamina C. Un singur kiwi acopera aproape toate necesitatile de vitamina C antioxidante.

Micile sale seminte negre sunt bogate in vitamina E. Acest fruct din China ajuta la o digestie mai buna si lupta impotriva imbatranirii celulare. Dar cel mai interesant este ca are un efect benefic asupra inimii. Datorita asocierii fibrelor si polifenolilor sai, protejeaza sistemul cardiovascular.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.