Fiecare oras sau destinatie turistica are cel putin un obiectiv turistic reprezentativ, simbolic, care nu trebuie ratat.
Biserica Neagra este atractia principala din Piata Sfatului, ea insasi fiind un obiectiv turistic important. Veche de peste 500 de ani, cea mai mare biserica gotica din Romania, este considerata inima orasului Brasov, fiind cel mai reprezentativ monument istoric al sau – in fiecare an, aproape 100.000 de turisti viziteaza acest obiectiv. Dincolo de peretii innegriti de fum in urma incendiului din 1689, ocazie cu care numele bisericii (Sfanta Maria) a fost schimbat in Biserica Neagra, te asteapta o orga cu 4000 de tuburi.
Parcul Aventura poate ca nu este tocmai un obiectiv turistic, dar este cu siguranta o destinatie de neratat in Brasov. Cele trei ore de senzatii tari petrecute in parcul de distractii (incluse in tarif) amenajat pe o suprafata de 2,5 hectare de padure vor fi memorabile.
Un alt obiectiv pitoresc de neratat in Brasov este Turnul Alb, situat pe Dealul Straja. Se ajunge la el trecand prin dreptul Bastionului Graft de pe una din laturile Cetatii Brasovului. Construit in secolul XV din piatra si caramida, in forma de potcoava, Turnul Alb era locuit de breslasii cositori si aramari, avand insa si scop de observatie si aparare.
Cetatea Brasov poarta cu mandrie Bastionul Tesatorilor de in, construit de breasla acestor mestesugari. Bastionul Tesatorilor a fost ridicat in scop de aparare in doua etape: intre anii 1421-1436 si 1570-1573. Chiar si astazi este considerat cel mai spectaculos obiectiv de arhitectura al Brasovului din perioada medievala: zidurile sale masoara 4,30m grosime la baza,
Tampa, muntele care i-a adus denumirea Brasovului de “orasul de la poalele Tampei”, apartine Masivului Postavarul si are o altitudine de 960m. Ca sa se ajunga acolo, se poate urma unul din traseele montane sau se poate urca cu telecabina pana in varf, in doar patru minute. Unul din traseele de drumetie porneste din orasul vechi (si este format din 25 de serpentine), altul de la Scheii Brasovului, sau din cartierul Valea Cetatii, in locul numit de localnici “La Iepure”.