Uneori, extractia dintilor este cea mai buna solutie pentru anumite afectiuni. Situatia poate fi una din urmatoarele: severe deteriorari ale dintilor, masele de minte care creaza probleme, alinierea gresita a dintilor, dinti de lapte care nu cad, probleme cu obrajii, tumori sau chisturi. Procedura de extractie poate speria pe multi, insa stiind in detaliu ce presupune acest lucru, anxietatea si frica se vor reduce semnificativ!
Inainte de a inainta pregatirile pentru extractie masea de minte sau orice alt tip de extractie, echipa medicala va solicita raspuns la cateva intrebari. Aceste raspunsuri pot contura profilul pacientului pe baza caruia se vor lua decizii cu privire la anestezic, operatiuni, administrare de calmante, etc. Este important sa declarati daca aveti vreo alergie la anumite substante sau daca ati mai trecut printr-o experienta similara.
De obicei, se va efectua o radiografie pentru a examina in detaliu dintele afectat, pentru a sti cat de aproape sau departe sunt structurile vitale ale acestuia, adica nervii si sinusurile. In situatii complexe, poate fi necesara imagistica 3D. De asemenea, stomatologul poate recomanda antibiotice inainte sau dupa interventie, in functie de durata interventiei sau de prezenta unei anumite afectiuni medicale.
Chiar inainte de interventie, stomatologul va administra o anestezie locala care va amorti zona. Uneori, efectul acesteia poate dura pana la cateva ore dupa operatie, lucru care va oferi timp suficient pentru a lua alte calmante inainte ca efectul sa se estompeze. Impreuna cu anestezia, puteti primi medicamente care sa ajute la accelerarea procesului de recuperare. Ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, pot aparea umflaturile ce pot dura chiar si cateva zile. Exact in momentul extractiei este normal sa simtiti o presiune. Cu toate acestea, nu veti simti nicio durere.
Extractie masea de minte | urgente stomatologice | plazadent.ro
Dupa indepartarea dintelui va trebui sa muscati puternic o bucata de pansament pentru a opri sangerarea din locul extractiei. Presiunea va permite coagularea sangelui care este esentiala pentru vindecare. In cele din urma, sangerarea se va opri, veti putea indeparta pansamentul si clati zona daca simtiti sa faceti asta, iar daca sangerarea nu inceteaza, inlocuiti pansamentul.
In principiu, extractia este o interventie obisnuita in orice cabinet si nu intra in categoria de urgente stomatologice decat daca este necesara in urma unei traume. Pentru extractie blanda si nedureroasa puteti face programare la Plaza Dent, un cabinet din sector 6. Programarile se fac telefonic sau online pe plazadent.ro!