Micul dejun trebuie sa fie satios, insa nu prea gras, ci pur si simplu sa contina ingredientele necesare unui inceput bun al zilei. De asemenea, gustarea de la scoala sau de la locul de munca trebuie sa fie cat mai simpla, sa nu atraga atentia, sa nu produca miros prin incaperi si pofta printre colegi, sa fie usor de servit si deloc gretoasa. Checul aperitiv cu masline, branza si sunca este o reteta din bucataria internationala foarte apreciata de oameni din intreaga lume.
Pentru a prepara un chec aperitiv gospodinele vor avea nevoie de ulei de masline, oua, sare, faina, praf de copt, branza rasa de oaie sau de vaca, cascaval afumat, ceapa, sunca, bacon, masline si patrunjel proaspat tocat. Toate ingredintele trebuie sa fie proaspete!
Un chec aperitiv sau un chec sarat este acela care scoate pe oricine din incurcatura atunci cand este in criza de timp si are musafiri sau atunci cand nu mai stie ce sa le serveasca membrilor familiei la micul dejun. In plus, checul aperitiv se prepara foarte repede, poate fi luat la pachet la scoala sau la locul de munca.
Modul de preparare este foarte simplu. Se amesteca ouale intr-un bol mare, iar separat faina se combina cu praful de copt si se adauga separat peste compozitia lichida. Inainte de toate, se caleste ceapa si baconul, se scurg de grasime si se amesteca cu celelalte ingrediente din bol. Se toarna compozitia intr-o forma de chec si se da la cuptorul preincalzit timp de o ora.
Checul aperitiv poate fi realizat si cu alte ingrediente decat cele mai sus mentionate, precum carnati, dovlecei, branza topita, ardei gras, muschi de pui sau de porc si lista poate continua. Checul sarat poate fi asezat pe platouri intr-un mod foarte elegant pentru ocazii deosebite precum aniversari, botezuri sau petreceri mai restranse.