Vegetarienii nu consuma carne si produse din carne si, ca toata lumea, vor sa arate bine. Si acest lucru se intampla doar atunci cand o persoana este intr-o forma perfecta si, mai precis – cand atinge greutatea dorita. Exemplu de meniu sanatos pentru vegetarieni:
Luni
- Mic dejun: 100 g avocado crud, rosii nelimitate, 50 g tofu cu continut scazut de grasimi. Din produse se poate prepara o salata.
- 10:00: mar sau o doza de shake de proteine din soia.
- Pranz: 100 g de orez brun fiert, 150 g de tofu cu continut scazut de grasimi. Garnitura – salata de rosii si castraveti / varza / salata verde.
- Ora 16: Un pahar cu lapte de soia cu continut scazut de grasimi.
- Cina – 200 g supa groasa de linte.
Marti
- Mic dejun: 200 g banane.
- 10:00: Un pahar de lapte de soia cu continut scazut de grasimi sau shake de proteine.
- Pranz: 200 g de broccoli fiert, 200 g de tofu cu continut scazut de grasimi.
- 16:00: 50 g de nuci crude.
- Cina: 1 cana de mazare fiarta, impreuna cu 2 rosii tocate.
Miercuri
- Mic dejun: 3 linguri de fulgi de ovaz inmuiati in apa fierbinte, asezonati cu jumatate de lingura de miere.
- 10:00: 50 g migdale crude.
- Pranz: 200 g dovlecel, 200 g tofu cu continut scazut de grasimi, copt la cuptor.
- 16:00 shake de pere.
- Cina: un castron mare de tocana de fasole gatita fara grasime sau cu foarte putin ulei de masline.
Joi
- Mic dejun: 100 g paine integrala cu 50 g tofu.
- 10:00: Shake de proteine.
- Pranz: 200 g de cartofi copti , 100 de grame de tofu.
- 16:00: Mere.
- Cina: Supa de praz.
Vineri
- Mic dejun: 300 g kiwi.
- 10:00 : 50 g seminte de dovleac crude decojite.
- Pranz: 200 g tofu inabusit cu 2 rosii tocate, 1 lingura ulei de masline.
- Ora 16: 200 g de morcovi cruzi.
- Cina: 300 g de linte fiarta. Se poate prepara cu rosii, morcovi, usturoi.
Sambata
- Mic dejun: grapefruit mare.
- 10:00 : 200 g ardei rosu crud.
- Pranz: 200 g spanac inabusit cu 200 g tofu, asezonat cu 1 lingura ulei de masline, sare si condimente.
- 16:00: 50 g migdale crude.
- Cina: 200 g de cartofi fierti, cu 2 rosii, 2 ardei rosii si usturoi.
Duminica
- Mic dejun: mere.
- 10:00 : 300 g pepene galben (sau mar).
- Pranz: 200 g de spaghete asezonate cu sos de rosii si tofu.
- 16:00: Shake de proteine sau 50 g de alune crude.
- Cina: 300 g supa groasa de linte.